Електронне пенсійне посвідчення: доступно, зручно, оперативно
  Органи Пенсійного фонду України продовжують роботу щодо прийому громадян з питання виготовлення електронного пенсійного посвідчення (ЕПП). Всі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення.
  Електронне пенсійне посвідчення — це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними.
Відповідно, пред’явивши посвідчення, пенсіонер може скористатися пільгами, які йому гарантує його статус, а саме, безкоштовний проїзд у громадському транспорті, знижки у магазинах, аптеках, тощо. За його допомогою можливо просто та швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазинах та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг.
  Також слід зауважити, що пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів влади не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет.
  Для отримання ЕПП необхідно звернутися до Апостолівського відділу обслуговування громадян та подати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення, долучивши наступні документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартка розміром 30 х 25 мм.